Zoekresultaten
Joop Biemold
Joop Biemold (1947) maakt model tekeningen met siberisch krijt.
Naast het runnen van een galerie is Joop meer dan dertig jaar werkzaam geweest in het kunstonderwijs.
Portret
siberisch krijt op papier, 100 x 70 cm
Minne Vijver
Minne Vijver (1950)
Opleiding ABK Minerva, Groningen.
Tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Werk in collecties van particulieren,
arthoteken en musea.
Ik maak al 20 jaar 1 x per week modeltekeningen met collega’s.
Naar aanleiding van deze tekeningen heb ik een aantal werkstukken gemaakt
die op deze tentoonstelling te zien zijn: achterwerken.
Achterwerk
acryl, (kleur)potlood op papier, 34 x 34 cm
2015/2016
Geurt van Dijk
Beeldend kunstenaar Geurt van Dijk (Driel, 1941) groeide op in de Betuwe en woont nu in Eppenhuizen. Hij was ondermeer docent aan Academie Minerva in Groningen. Zijn oeuvre wordt gekenmerkt door een continue productie vanuit één thema: het menselijk lichaam als samenhangend geheel. Deze belangstelling ontstaat tijdens zijn laatste studiejaren aan de academie in Arnhem. Hij studeert af in 1963.
Met de jaren ondergaan zijn figuren meerdere ontwikkelingen en krijgen verschillende verschijningsvormen. De laatste decennia werkt de kunstenaar onvermoeibaar verder. De interpretatie van het menselijk lichaam gaat door. In zijn drukgrafiek, lithografieën en etsen bereikt hij spontaan opgezette en zeer gedetailleerd uitgewerkte figuren.
Dood punt
olie op paneel, 122 x 68 cm
Gert Sennema
Gert Sennema (Grijpskerk 1962) gebruikt voor zijn beelden graag hout. De bomen waaruit de vorm gehouwen wordt zijn vaak even oud als de kunstenaar zelf, dat schept een band. In veel gevallen hebben de bomen dezelfde wortels; opgegroeid in de omgeving van Grijpskerk. Er ontstaan beelden met een verhalend karakter, die altijd reflecteren op geschiedenis, natuur en materie. De laatste jaren worden de vrijstaande beelden regelmatig op locatie gerealiseerd. De boom krijgt ter plekke een menselijke vorm, die reageert op (de geschiedenis van) de omgeving. In de wandobjecten worden meerdere materialen toegepast, die hun oorsprong vinden in de omgeving. De gebruikte motieven zijn ontleend aan de dagelijkse omgang met de dingen.
Het werk van Sennema is op verschillende plekken in de openbare ruimte te zien. In 2011 is hij winnaar van de K. ter Laan Prijs, voor zijn bijdrage aan de Groninger cultuur. Sinds 2010 is hij als docent verbonden aan de Klassieke Academie.