<< Terug

Kunsthandel Peter ter Braak heeft het genoegen u uit te nodigen voor de tentoonstelling

Fred Sieger, de Deense jaren 1964-1987

16 mei t/m 14 juni 2015

Als Fred Sieger in 1964 voor het eerst exposeert in Denemarken, heeft hij in Nederland al een lange en redelijk succesvolle schilderscarrière opgebouwd, wat onder meer blijkt uit het feit dat hij aan het eind van dat jaar de Culturele Prijs van de stad Arnhem krijgt uitgereikt. Het is een belangrijk jaar voor de schilder dat een geheel nieuwe fase in zijn artistieke loopbaan inluidt. In datzelfde jaar wordt in Galerie Moderne in het Deense Silkeborg een tentoonstelling geopend van Siegers lyrisch-abstracte schilderijen. Sieger was bij de toentertijd in heel Europa bekende galeriehouder Willy Omme geïntroduceerd door de Doesburgse schilder Jan Homan, die samen met Sieger daar eveneens zijn Deense debuut maakte.
Omme omschreef de schilderijen van Fred Sieger treffend als ‘kamermuziek voor de ogen’. In de periode 1964-1987 exposeerde Sieger vele malen bij Galerie Moderne, maar ook in andere galeries en musea in Denemarken. Naast een aantal solotentoonstellingen nam hij deel aan groepsexposities met internationaal gerenommeerde schilders als Appel, Alechinsky en Jorn. Ook exposeerde hij er regelmatig met zijn vrouw Helen Sieger-White, en met de bij ons niet geheel onbekende Roelof Frankot. In Nederland was zijn werk in die tijd nauwelijks te zien, voor de Denen was Fred Sieger in deze periode waarschijnlijk een bekender schilder dan voor menig kunstlievende Nederlander.

Wij prijzen ons gelukkig dat wij, net zoals eerder bij Roelof Frankot, opnieuw een boeiende selectie werken hebben kunnen verzamelen die een representatief beeld geven van deze Deense avantgardistische periode van Fred Sieger.

Openingstijden: vrijdag & zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur

en alle zondagen in mei van 13.00 tot 17.00 uur.

© 2010 Kunsthandel Peter ter Braak