<< Terug

Kunstbeurs Kortenhoef 2010

Na een succesvolle start in 2009 zal van 1 t/m 3 Oktober opnieuw een verkoopexpositie van 20e eeuwse kunst plaatsvinden in het Noordhollandse plaatsje Kortenhoef. Dit van oudsher kunstenaarsdorp, schilderachtig gelegen in het polder- en plassengebied tussen Loosdrecht en Vinkeveen, herbergt een sfeervol monumentaal schooltje waar vorig jaar een aantal galeries hun collectie kunst uit de 20e eeuw toonden. Het enthousiasme van het bezoekend publiek en de vele positieve reacties omtrent niveau en ambiance hebben de initiatiefnemers ertoe aangezet dit evenement opnieuw te organiseren waarbij gekozen is voor een meer thematische opzet. De combinatie van beeldende en toegepaste kunst vormt het uitgangspunt van deze editie van de Kunstbeurs Kortenhoef.

Kunsthandel Peter ter Braak uit Groningen  presenteert zich met een collectie Belgische en Nederlandse schilderijen uit de periode 1880-1930, alsmede Hollandse moderne klassieken van 1930-1960, waaronder een prachtig kermistafereel van Jan van Heel.

Galerie Passage Arts uit Utrecht toont een collectie toegepaste kunst uit de 20e eeuw waaronder glas, aardewerk, brons, porselein en sieraden uit o.a. de Art Nouveau- en Art Deco-periode. Hier valt onder meer een fraaie bronzen klok in de  Amsterdamse School  stijl van Theo van Reijn te zien.

uitnodiging Kortenhoef

© 2010 Kunsthandel Peter ter Braak