<< Terug

Kunstbeurs Kortenhoef 2011

Het is alweer twee jaar geleden dat de eerste Kunstbeurs Kortenhoef haar deuren opende. Gelegen tussen plassen en polders bij Loosdrecht biedt dit schilderachtige Noordhollandse plaatsje met de monumentale Oude School de juiste ambiance voor dit driedaagse evenement.
Gestimuleerd door de positieve reacties van het publiek en de bijbehorende verkopen, hebben de initiatiefnemers er voor gekozen hetzelfde concept van de vorige keer te handhaven, d.w.z. een uitgelezen combinatie van 20eeeuwse beeldende- en toegepaste kunst.

Kunsthandel Peter ter Braak uit Groningen toont zijn collectie Belgische en Nederlandse schilderijen en aquarellen uit de periode 1900-1980, maar ook een aantal Hollandse “Klassiek modernen” uit de periode 1930-1960.
Als voorbeeld mag een indrukwekkend abstract schilderij van Jaap Hillenius niet onvermeld blijven.

Galerie Passage Arts laat weer een collectie 20eeeuwse decoratieve kunst zien met als speerpunt Art Nouveau en Art Deco waaronder glas, aardewerk, porselein, brons en sieraden. Hier als aandachttrekker een originele doos met kop en schotels in Rozenburg eierschaalporselein, gedecoreerd met pauwen.

uitnodiging Kortenhoef

© 2010 Kunsthandel Peter ter Braak