<< Terug

martin-coppes-atelier

Martin Coppes (Roma, Australië, 1951)

Martin Coppes is beeldend kunstenaar. Hij is opgegroeid in Borneo en Venezuela en heeft vanaf zijn 13e in Nederland opleidingen gevolgd: de HBS-B en een vijfjarige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch (1971-1976). Na een verblijf van drie jaar in Zuid-Frankrijk heeft Coppes zich in 1979 gevestigd in Amsterdam. Sinds die tijd heeft hij regelmatig studiereizen gemaakt, rond de Middellandse Zee en in Zuid-Amerika.
Naast zijn kunstenaarschap is hij sinds 1992 als docent verbonden aan het Amsterdam Fashion Insitute (AMFI, Amsterdam) en geeft hij workshops tekenen en schilderen in Amsterdam en Zwolle.
Coppes is een veelzijdig schilder met een kleurrijk oeuvre, geïnspireerd door zijn internationale achtergrond. Gedurende zijn carrière als beeldend kunstenaar heeft hij diverse stijlen, technieken en formaten verkend. Zijn werk is overwegend figuratief, maar bevat ook abstracte elementen. Naast aquarellen en olieverven op klein formaat heeft Coppes monumentale werken gemaakt, in de vorm van muurschilderingen en decors.
Coppes’ materiaalkeuze wordt bepaald door het onderwerp. Hij gebruikt olieverf en gemengde technieken voor autobiografisch werk. Deze verhalende composities over mensen en gebeurtenissen uit zijn persoonlijk leven zijn vervreemdend en surrealistisch weergegeven. Zijn aquarellen zijn impressionistisch en hebben landschappen en stadsgezichten als onderwerp.

© 2010 Kunsthandel Peter ter Braak